IGT Akan Membeli Semula Hutang Tertunggak sehingga 0M
Toto

IGT Akan Membeli Semula Hutang Tertunggak sehingga $500M

Teknologi Permainan Antarabangsa (NYSE:IGT) sedang mengambil langkah tambahan untuk mengukuhkan kunci kira-kiranya. Hari ini, ia memberitahu pelabur bahawa ia akan membeli semula hutang korporat terkumpulnya sehingga SGP Result $500 juta.

hutang IGT
Mesin slot “Wheel of Fortune” di kasino. Maker IGT sedang membeli balik hutang tertunggak. (Imej: Pinterest)
Pengeluar mesin slot berkata pelan pembelian balik akan berkaitan dengan dua berkas besar. Ia termasuk kira-kira $1.1 bilion daripada 6.5% nota senior tidak bercagar yang akan tiba pada 2025, dan $499 juta daripada 3.25% nota euro senior tidak bercagar matang pada 2024. Tawaran tender IGT untuk bon tersebut tamat tempoh pada 11:59 malam (waktu New York City) pada Sept 30.

Pemegang yang sah menender Nota Dolar mereka atau Nota Euro mereka selepas Masa Tender Awal tetapi pada atau sebelum Masa Tamat akan layak menerima hanya Pertimbangan Tawaran Tender Dolar (iaitu jumlah yang sama dengan perbezaan antara Jumlah Pertimbangan Dolar dan Premium Tender Dolar Awal) atau Pertimbangan Tawaran Tender Euro (yang merupakan jumlah yang sama dengan perbezaan antara Jumlah Pertimbangan Euro dan Premium Tender Euro Awal), masing-masing,” menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh syarikat itu.

IGT menawarkan pemegang bon premium sebanyak $30 setiap $1,000 hutang yang ditender. Itu selagi pelabur membuat tender bon sebelum 5 petang waktu standard Timur pada 16 September.

Potensi Penjimatan Kos untuk IGT
Dengan mengalih keluar mungkin sebanyak $500 juta hutang tertunggak, IGT boleh merealisasikan penjimatan ketara pada perbelanjaan faedah.

Itu adalah keutamaan bagi syarikat, dan ia telah mengambil pelbagai langkah Pengeluaran Sydney untuk mencapai objektif tersebut. Sebagai contoh, pada bulan Julai, syarikat teknologi permainan yang berpangkalan di UK telah meminda kemudahan kredit, memperoleh akses kepada lebih banyak modal dan menolak tarikh matang dalam proses itu.

Pergerakan ini adalah relevan kerana IGT mengurangkan perbelanjaan faedah tahunannya , yang digabungkan dengan usaha berterusannya untuk mengurangkan hutang dan mengukuhkan kunci kira-kiranya.

Pengurangan hutang IGT dan usaha pengukuhan kunci kira-kira adalah relevan untuk sebab lain. Apabila liabiliti syarikat merosot, ia meletakkan dirinya untuk penarafan kredit yang lebih baik. Pada masa ini, IGT membawa gred sampah, tetapi jika kunci kira-kiranya bertambah baik, ia menjadi calon untuk penarafan gred pelaburan. Syarikat yang mempunyai markah tersebut memperoleh manfaat daripada kos pembiayaan yang lebih rendah.

Butiran Beli Balik Bon IGT
Sama seperti kursus dengan urus niaga sedemikian , terdapat butiran yang perlu Hongkong Prize diketahui oleh pemiutang IGT mengenai transaksi yang disebutkan di atas.

“Tertakluk kepada undang-undang yang terpakai dan terma dan syarat Tawaran untuk Pembelian, IGT boleh mengubah Tahap Keutamaan Penerimaan dan menambah atau mengurangkan salah satu atau kedua-dua Amaun Penerimaan Maksimum dan Sub Had Tawaran Dolar tanpa melanjutkan Masa Tender Awal atau Tamat Tempoh Masa atau sebaliknya menyediakan hak pengeluaran. IGT juga boleh menamatkan Tawaran Tender, mengetepikan mana-mana atau semua syarat Tawaran Tender sebelum Masa Tamat, melanjutkan Masa Tamat atau meminda terma Tawaran Tender,” menurut kenyataan itu.