Andrew Lo Melangkah sebagai Pengarah Eksekutif untuk Kumpulan Suncity
Toto

Andrew Lo Melangkah sebagai Pengarah Eksekutif untuk Kumpulan Suncity

Suncity Group Holdings akhirnya mempunyai pengarah eksekutif baharu dengan Andrew Lo Kai Bong menyandang jawatan itu. Ini berlaku sejurus selepas Lo meningkatkan pegangannya dalam syarikat itu kepada 74.98%, dalam apa yang hongkong prize dikhabarkan sebagai pembelian saham pengarah sebelumnya. Alvin Chau, bekas pengerusi syarikat itu, telah ditangkap pada bulan November, kerana disyaki terlibat dalam pengubahan wang haram, perjudian haram dan beberapa tuduhan lain.

Lo Langkah Menerajui Syarikat dalam Masa Sukar
Dalam artikel baru-baru ini, Asia Nikkei mencadangkan bahawa operasi jenayah yang didakwa Chau mungkin telah menelan belanja Macau hampir $1 bilion cukai daripada hasil perjudian . Pelantikan Lo bukanlah sesuatu yang diluar jangkaan kerana khabar angin mula-mula tercetus tentang kemungkinan kenaikannya menjadi kuasa dalam Kumpulan Suncity selepas Chau berhenti daripada syarikat itu dari penjara pada Disember. Dia masih ditahan di Penjara Coloane sehingga kini.

Lo terpaksa membida orang lain untuk memperoleh pegangan, walaupun, yang dilakukannya melalui Major Success Group Limited milik penuhnya, yang dia salurkan untuk memastikan dia boleh mengambil alih kawalan ke atas Suncity Group. Akibatnya, dia kini mengawal majoriti syarikat dan akan berusaha untuk menavigasinya melalui salah satu tempoh yang paling sukar.

Suncity Group juga berharap untuk menyambung semula dagangan. Pembaikan Result Sydney baru-baru ini perniagaan junket Macau telah menambah masalah syarikat yang telah banyak menggunakan model ini. Walau apa pun, Suncity Group kekal sebagai entiti fleksibel dengan projek pembangunan resort bersepadu di beberapa bidang kuasa, termasuk Rusia, Vietnam dan Filipina.

Chau Akan Menghadapi Perbicaraan atas Dakwaan Jenayahnya
Sementara itu, Chau sendiri dijangka menghadapi perbicaraan pada September, menurut sumber yang rapat dengan perkara itu. Bekas eksekutif yang diperangi Togel Singapore Hari Ini itu sedang dibicarakan dengan senarai 20 defendan bersama yang dituduh telah memudahkan dakwaan aktiviti haram yang berlaku melalui Kumpulan Suncity dan operasi junketnya.

Hubungan Kumpulan Suncity telah menyebabkan Star Entertainment dan Crown Resorts menanggung kerugian yang tinggi dengan pihak berkuasa tempatan di Australia untuk membuka siasatan dan mencapai kesimpulan yang memberatkan tentang beberapa amalan yang melanggar undang-undang pencegahan pengubahan wang haram di negara itu.